Saturday, January 19, 2013

Interviu Maia Morgenstern, revista Punkt


1.       Realizati in 15-20 randuri un profil al Maiei Morgenstern asa cum transpare din interviul citit.



 
          In interviu ”Patimi dupa Maia” http://punkt.md/patimi-dupa-maia-morgenstern/  ,
actrita isi descrie atat viata persoanala cat si cea profesionala ce sunt strans legate intre ele; cea personala influentand deseori  cariera sa.
          Chiar daca adolescenta sa nu a fost una foarte fericita, Maia Morgenstern marturiseste ca strictetea si perfectionismul tatalui au facut-o o persoana muncitoare, ambitioasa, duritatea lui fiind ca un scut de protectie. Maia Mongerstern este o persoana care nu admite superficialitatea cand este vorba de viata profesionala, fiind o persoana foarte muncitoare, generoasa, deschisa la impovizatie, serioasa si nu in ultimul rand care tine mult la professionalism.
         Chiar daca sustine ca este severa in ceea ce priveste educatia copiilor, actrita stie care sunt beneficiile acesteia, aplicand acest “tratament” atat in relatia cu proprii copii cat si cu studentii,  ca “ulterior sa-si traiasca marea bucurie”. Este o persoana maleabila in ceea ce priveste cariera sa de actrita reusind sa se adapteze in fiecare situatie, cu oricare regizor, oferindu-i incredere totala, ca in final rezultatele sa fie vizibile.
         O mama dispusa sa invete chiar si de la fiul sau cu care are o relatie frumoasa si echilibrata, Maia Morgenstern  sustine ca de la Tudor a invatat ca orice se strica, poate fi reparat, la propriu si la figurat.
                 Putem afirma despre renumita actrita ca este o persoana foarte luptatoare si ambitioasa daca luam in considerare participarea sa deosebita la realizarea filmului “Patimile lui Hristos”. Pe langa faptul ca actrita a depus un efort deosebit jucand in timp ce era gravida, dovedeste astfel ambitia si dorinta sa, dupa premiera a trebuit sa faca fata unor critici destul de marcante pentru simplu fapt ca actrita a acceptat sa joace in film desi aici, “evreii apar ca niste calai ai lui Isus”, Maia Morgenstei marturisind in final ca actoria nu are legatura cu confesiunea relgioasa sau etnica.

2. Sunteti de acord cu afirmatia: Adolescentii de astazi nu mai au modele la care sa se raporteze deoarece mediul raporteaza false modele?

        Consider ca adolescentii nu au neaparat nevoie de  modele din lumea vedetelor, cantaretilor, actorilor, etc. Astazi traim intr-o lume superficiala, o lume care alearga dupa bani si publicitate, asa-zise false modele ale mediului.
       In aceasta perioada, adolescenta, tinerii inca isi formeaza personalitatea si caracterul. Nu este absolut necesar sa preluam gesturile, ocupatiile, stilul de viata ale unor modele care poate nu sunt asa potrivite pentru fiecare dintre noi, in ziua de astazi predominand false modele.
        Puntem insa sa preluam anumite virtuti, calitati morale chiar si de la parinti, fiind cel mai la indemana model al fiecarui adolescent. Insa nu toti parintii pot constitui un adevarat model pentru copilul sau, insa noi avem capacitatea de a deosebi ce e bine de ce e rau, astfel preluand cele mai de pret calitati morale pe care, dezvoltandu-le servesc drept calauza in viata.
         Fiiecare dintre noi se bucura de un caracter unic, avand libertatea de a alege valorile pe care si le doreste sa le promoveze si care cred de cuviinta ca ii sunt necesare in viata pentru a trece cu bine peste orice impediment al acesteia.

3. Maia Morgenstern este un potential model pentru voi? Indicari 5 motive pe care le-ati descoperit in interviu.





          Fiecare dintre noi are libertatea de a prelua valori care in propria acceptie sunt sau nu benefice. Sunt putine modele demne de urmat dintre care face parte si Maia Morgenstern, care prin valorile pe care le dezvolta consider ca este un potential model pentru mine.
          In primul rand ambitia de care da dovada constituie pentru mine poate cel mai important motiv pentru a o numi un adevarat model, pretuind foarte mult aceasta valoare morala. O a doua virtute care m-ar putea reprezenta este seriozitatea si profesionalismul actritei Maia Morgenstern drept pentru care este demna de invidiat. 
          Faptul ca este dispusa sa invete lucruri noi, o face o persoana foarte deschisa, dornica de cunoastere, rezultatele fiind vizibile, alt motiv pentru care as alege-o pe Maia Morgenstern drept model.
           Si nu in ultimul rand, este foarte de apreciat perseverenta, faptul va este o persoana foarte muncitoare si maleabila, valori absolut necesare pentru o cariera de succes dar nu numai, si pentru a fi preagatit spre a face fata lumii in care traim astazi.
        

No comments:

Post a Comment