Monday, March 18, 2013

Este Cezar Ouatu un model pentru noi?

                 Cezar Ouatu s-a născut într-o familie de muzicieni, fiind fiul regretatului flautist Florian Ouatu, de la Filarmonica din Ploiești. La doar 6 ani a învățat să cânte la pian, urmând un profil artistic. A absolvit Liceul Muzical „Carmen Sylva” din Ploiești; în 2001 a fost admis la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano pe care l-a absolvit în 2004 la clasa de canto a sopranei Margaret Hayward.
                  In urma cu putin timp, Cezar Ouatu a oferit un interviu la ziarul Adevarul in care vorbeste despre pasiunea si sacrificiile pe care aceste le-a depus pentru a se bucura de privilegiul de a reprezenta Romania la Eurovision 2013.
                   Aflat la varsta de 33 ani, Cezar Ouatu este constient de faptul ca finala Eurovision Romania ii poate schimba cariera pe care si-a cladit-o prin munca si studii.Cezar şi-a ajustat stilul de operă cu note dance-pop, pentru a insufla şi publicului larg gustul pentru acest gen artistic atipic. Contratenorul speră că eforturile sale profesionale vor fi încununate în finala din 9 martie.


                    A plecat de la 19 ani in Italia pentru a avansa si nu-i este rusine sa recunoasca faptul ca a lucrat intr-un supermarket, asezand produse la raft si a livrat pizza. Toate acestea le-a facut pentru a se specializa, a fost nevoit sa faca multe sacrificii de dragul muzicii . Artistul marturiseste ca a ajuns aici prin forta proprie si prin faptul ca a crezut in el si in ceea ce face.
                  Multe persoane nu sunt capabile sa aprecieze talentul sau, faptul ca este un contratenor. Multi il desconsidera, descurajeaza nestiind ca in spatele acestui artist stau multi ani de truda iar pasiunea pentru muzica este tot mai arzatoarea in sufletul acestuia.
                 Putem afirma ca Cezar Ouatu este cu adevarat un potential model pentru noi deoarece sacrificiile si truda prin care a trecut releva pasiunea si performantele sale in domeniul muzicii cu ajutorul carora speram ca va aduce Romaniei un loc important in clasamentul de la Eurovision 2013.

No comments:

Post a Comment