Wednesday, April 18, 2012

Invins si invingator

     "Un invingator infrunta provocarile una cate una, un invins le evita si nu indrazneste sa se lupte cu ele".


           Fiecare dintre noi stie ce poate, iar cand este vorba de competitii, intreceri oricine isi doreste sa ocupe locul cel dintai, sa fie invingatorul. Insa, pentru a deveni invingator trebuie sa te cunosti foarte bine pe tine insuti, sa ai spirit competitiv si sa te increzi in propriile forte dand tot ce ai mai bun pentru a ajunge pe primul loc.
          Cand iti propui sa devii invingator, ambitia din tine se sporeste oferindu-ti forta si curajul necesar spre a face fata oricarui obstacol, infruntand orice pericol pentru a-ti atinge scopul multdorit care sa nu uitam este si un scop comun deoarece este vorba de o competitie si dupa cum am mentionat mai sus oricare dintre noi doreste sa guste din placerea sentimentului de a fi invingator.
          Invinsul nu este sigur pe sine, are ezitari, nu se increde la fel de mult in fortele sale si, desi are destula ambitie, nu resuseste sa-si gaseasca curajul necesar sprea a infrunta toate pericolele, obstacolele, astfel preferand sa le evite, nereusind sa se lupte cu ele. Chiar daca are ambitie si isi face curaj, acesta nu are indrazneala sa se lupte cu obstacolele neprevazute.
          In final, invinsul ocupa un loc inferior, invingatorul care e dornic sa castige infruntand brav orice pericol care ii iese in cale.
          In concluzie consider ca afirmatia de la care am pornit: "Un invingator infrunta provocarile una cate una, un invins le evista si nu indrazneste sa se lupte cu ele" este adevarata deoarece in urma efortul depus de cel care infrunta orice pericol pana la final, merita sa castige ca un adevarat invingator in timp ce, invinsul, cel care nu indrazneste sa depaseasca obstacolele si incearca in diverse moduri sa le ezite isi asuma pe buna dreptate statutul de invins.
      


                                    

No comments:

Post a Comment